Bezbedno šlepovanje vozila

Bezbedno šlepovanje vozila

Bezbedno šlepovanje vozila garantuje vam sigurnost.

Kupovina automobila, bez obzira da li je u pitanju polovan ili nov, je jedna od najvećih investicija u životu svakog čoveka. Da biste uživali u vožnji dugi niz godina neophodno je redovno održavanje. Takođe, morate da vodite računa kako se ponašate za volanom, jer je i to jedan od načina da sprečite kvarove i produžite vek trajanja svog ljubimca.

Međutim, svaki vozač se u jednom trenutku suočio sa situacijom da mu automobil stane na putu. Čak i kada vodimo računa o njemu nezgode su, ponekad, neizbežne. Stres i nervozu koju osećamo zbog neizvesnosti šta je sa autom, dodatno produbljuje činjenica da nam predstoji šlepanje vozila do servisa. I dok većina u tom trenutku zove prijatelja, drugi, pak, prihvataju pomoć na putu ljudi dobre volje.

U oba slučaja je važno da znate kako pravilno obaviti čitav posao. Nažalost, mnogi vozači nisu upoznati sa saobraćajnim propisima koji važe tada. Zbog toga vam šlep služba u Beogradu, SP Star Bike skreće pažnju šta podrazumeva bezbedno šlepovanje vozila.

Za bezbedno šlepovanje vozila neophodno je poznavanje Zakona

Zakona o bezbednosti u saobraćaju naglašava da je dozvoljeno jedino šlepanje pokvarenog automobila, kao i onog koji zbog nedostatka delova ne može samostalno da se kreće. Pri čemu nije dozvoljena vuča na auto putu, osim ako se na njemu nije desila nezgoda. U tom slučaju šlepanje se vrši samo do prvog isključenja.

Bezbedno šlepovanje vozila

Da bi čitav posao bio obavljen bezbedno treba da izaberete pravo sredstvo. Uže ne smete da koristite ako je došlo do kvara na uređaju za upravljanje ili uređaju za zaustavljanje. Ono nije sigurno ni za šlepanje teretnog vozila i autobusa.

Kruta veza je zabranjena kod kvarova na uređaju za upravljenje ili radnoj kočnici. To je jedino moguće vešanjem o vučno vozilo.

Morate znati i koja je propisana brzina tokom šlepanja, kao i koja je prava signalizacija, kako biste na vreme druge učesnike u saobraćaju upozorili na vuču.

Priprema za bezbedno šlepovanje vozila

Svaki automobilmora da ima namontiranu alku i potrebnu opremu za vuču.

Kada se dogodi nezgoda na putu prvi korak jeste da pomerite vozilo koliko možete s puta kako ne biste blokirali prolaz drugih. Istovremeno, štitite sebe i svoj auto od daljih nezgoda.

Zatim, zatvorite sve prozore i ostavite ključeve u položaju u kojem neće doći do zaključavanja volana. Veoma je važno da pre početka šlepanja spustite ručnu kočnicu. U protivnom, nagli trzaj pri vuči može da prouzrokuje veliku štetu na automobilu.

Za bezbedno šlepovanje vozila potražite stručnu pomoć

Ukoliko niste sigurni kako da na najsigurniji način transportujete auta do servisa, tu je šlep služba. Jedino ona ima svu potrebnu opremu za bezbedno šlepovanje vozila. Svi zaposleni imaju licencu za rad. Što je dokaz da su obučeni za rukovanje različitih vrsta tereta. Nećete morati da brinete o svom četvorotočkašu.

Bezbedno šlepovanje vozila

Osim iskustva i alata za rad, šlep službu karakteriše izuzetna brzina i efikasnost. Za razliku od prijatelja, koji možda nije u datom trenutku dostupan, profesionalni tim vam uvek stoji na raspolaganju – svih 24 časa, 7 dana u nedelji, čak i ako se nezgoda dogodila na putevima van vašeg grada.

Upravo su navedene karakteristike glavna odlika šlep službe SP Star Bike. U to su mogli da se uvere brojni zadovoljni klijenti.

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian