Šlep vozila

Šlep vozila – Uvek dostupna pomoć na putu

Šlep vozila je sveobuhvatan posao.

Iako luksuzni automobili važe za stvar prestiža, zapravo su svi oni odavno postali potreba savremenog čoveka. Bez njih ne možemo da zamislimo svakodnevni život. Počev od odlaska na posao, preko velike nabavke namirnica, pa do putovanja – vozila čine naš život lakšim.

Nažalost, nisu večni. Čak i kada ih redovno servisiramo i održavamo u besprekornom stanju, uvek se mogu desiti iznenadne nezgode koje će nam pokvariti vožnju. Moramo da budemo svesni – postoje situacije na putu za koje nikada ne možemo biti pripremljeni. Njihovo rešavanje, svakako, je stresan posao. Posebno kada nemate odgovor na pitanje: “kako pronaći pouzdanu šlep službu”.

Da biste izbegli ovaj problem, SP Star Bike vam skreće pažnju šta sve obuhvata šlep vozila.

Prvi šlep vozila dogodio se početkom 20. veka

Sve je počelo 1916. godine, kada je mehaničar iz Tenesija, Ernest Holmes morao da “spasi” Ford Model T. Naime, njegov nekadašnji profesor je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u potok. Uz pomoć 5 prijatelja, i nakon 8 sati rada, Holmes je uspeo da izvuče vozilo.

Šlep vozila

Ovaj događaj podstakao ga je na razmišljanje o opremi koja bi omogućila šlep vozila. Tako da je napravio sistem dizalica i čekrka koji je montirao na svoj Cadillac. Međutim, konstrukcija nije bila dovoljno stabilna za vuču. Tek razvojem posebne potpore Holmes je stvorio prvo vozilo za vuču. Sa njim je nastala i prva šlep služba.

Vrlo brzo ova usluga se proširila u svim krajevima sveta. Da bi sa napretkom industrije i usavršanjem vučne opreme nastala i šlep služba u Srbiji.

Kada je potreban šlep?

Šlep vozila, pre svega, podrazumeva šlepanje pokvarenog automobila. U toj situaciji, zbog kvara ili nedostatka određenih delova, oslabljeno je ili potpuno onemogućeno kretanje vozila. Te je neophodno da se ono na najbezbedniji način transportuje kako ne bi ugrozilo ostale učesnike u saobraćaju. Ujedno, vlasnicima je važno da se u što kraćem periodu vrati u vozno stanje, tj. da se što pre obavi šlepanje vozila do servisa.

Imajte u vidu da vuča nije potrebna samo kod kvarova i nesreća. Pojedini auomobili se ne koriste za svakodnevnu vožnju, već samo za izložbe. U pitanju su odltajmeri koji imaju izuzetnu vrednost. Pa zahtevaju delikatni transport do ciljnog odredišta.

Šlep vozila

Takođe, šlep vozila obuhvata i havarisana. S obzirom da nisu u voznom stanju, ovi automobili samo zauzimaju prostor u garaži ili na parkingu, donoseći vlasnicima dodatne troškove. Zato stručnjaci savetuju da ih date na otkup, a nakon toga biće potrebno i njihovo šlepanje.

Bezbedni šlep vozila

Sigurnost u šlepovanjupruža proverena šlep služba, koja poseduje licencu za rad. Jedino ona ima obučene radnike za rukovanje sa svim vrstama tereta. Čime su izbegnute nezgode, kao i oštećenja na opremi i vozilu. Osim stručnog tima, poseduje i najsavremeniju opremu i proverena vozila.

Upravo ove kriterijume kod nas ispunjava šlep služba SP Star Bike, koja konstantno radi na osavremenjivanju svojih sredstava i kadra. Te može da odgovori svim izazovima kako na putevima u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.

Stojimo vam na raspolaganju svih 24 časa, 7 dana u nedelji, bez obzira gde se nalazite!

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian