Šlepanje auta u Srbiji

Šlepanje auta u Srbiji

Šlepanje auta u Srbiji je složeni posao.

Obavili ste redovnu proveru automobila u servisu, napunili rezervoar gorivom, proverili ulje i pritisak u gumama i – sve je spremno za put. Međutim, čak i kada mislite da ćete uživati u vožnji i smenjivanju prelepih predela naše zemlje, nikada ne možete biti u potpunosti sigurni da ćete to i ostvariti.

Ma koliko je vaš automobil siguran, nepredvidivi događaji se dešavaju! Sletanje sa puta, pukla guma, mehanički ili električni kvar, pa i saobraćajna nezgoda, samo su neke od situacija koje mogu da vam pokvare raspoloženje. Zapravo, trenutak kada morate da potražite pomoć prijatelja ili pozovete profesionalni tim za šlepanje pokvarenog automobila mnogim vozačima je veoma stresno.

Zbog toga vam šlep služba SP Star Bike daje savete kako najlakše da obavite šlepanje vozila do servisa.

Šta je potrebno da znate pre nego što započnete šlepanje auta u Srbiji?

Pre svega, morate imati u vidu da šlepanje auta u Srbiji mora da se odvija u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja. U protivnom možete biti kažnjeni. Takođe, postoji opasnost da ugrozite druge učesnike u saobraćaju.

Dakle, prilikom vuče maksimalna dozvoljena brzina je 40 km/h. Dok se rastojanje između vozila kreće od 3 do 10 m zavisno od načina šlepanja.

Pre početka neophodno je da upalite žmigavce, kako na vučenom, tako i na vozilu koje vrši šlepanje. Zatim, da na oba vozila postavite znak upozorenja, tj. trokut. Ukoliko se posao obavlja noću na neispravnom vozilu moraju da budu upaljena zadnja poziciona svetla ili da vučno vozilo ima žuto rotaciono svetlo.

Šlepanje auta u Srbiji

I izbor vozila za vuču podleže ograničenju. Naime, motor ne sme da vuče pokvareni automobil.

Načini šlepanje auta u Srbiji

Šlep vozila može se obaviti na 3 načina – pomoću užeta, krute veze (rude) i vešanjem (oslanjanjem vozila o vučno vozilo).

Pomoću užeta ne sme da se vrši šlepanje u slučaju kvara na sistemu za upravljanje ili uređaju za zaustavljanje. Na ovaj način nemoguće je šlepati ni veća vozila, kao što su teretna i autobusi.

Krutom vezom ne sme da se obavi šlepanje auta u Srbiji kod kog je pokvaren uređaj za upravljenje, radna kočnica i kod vozila koja su teža od vučnog. Dok se vešanje vozila o vučno vozilo primenjuje kada nastane kvar na uređaju za upravljenje.

Kada treba pozvati šlep službu?

U svakoj situaciji najbolje rešenje jeste šlep služba. Jedino ona može da vam garantuje bezbedno šlepovanje vozila. Razlog za to leži u činjenici da poseduje svu potrebnu opremu za vuču svih vrsta vozila, uključujući i težak teret.

Šlepanje auta u Srbiji

Pored opreme, stručni tim ima znanje i iskustvo u radu. Te ćete biti sigurnu da će čitav posao biti obavljen bezbedno, odnosno bez ikakvih dodatnih oštećenja. Ujedno, pokvareno vozilo biće u najkraćem roku transportovano do servisa. Što ponekad nije slučaj kada u sopstvenoj režiji vršite šlepanje.

Nemojte da dozvolite da vam kvar u putu stvori nervozu, kontaktirajte šlep službu SP Star Bike. Ona je vaš pouzdani partner u vožnji, jer vam stoji na raspolaganju svih 24 časa, 7 dana u nedelji kako kod nas, tako i u inostranstvu.

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian