šlepanje pokvarenog automobila SP Star Bike 1

Šlepanje pokvarenog automobila

Šlepanje pokvarenog automobila je posao koji ne može svako da obavi.

Kvar na autu, sigurni smo, je nešto što nijedan vozač ne očekuje da ga snađe na putu. Nažalost, ponekad je ovaj nemili događaj nemoguće izbeći. Te se nameće pitanje kako dovesti vozilo do majstora.

Mnogi ljudi šlepanje pokvarenog automobila prepuštaju prijateljima, pa čak i slučajnim vozačima koji su spremni da im pomognu do prvog auto servisa. Dva vozila, kuka i spremni ste za polazak – zvuči jednostavno. Međutim, u praksi to nije nimalo lako. Postoji niz propisa kojih se treba pridržavati prilikom vuče. Takođe, morate imati znanja i iskustva kako ne biste oštetili oba vozila, niti ugrozili ostale učesnike u saobraćaju.

Kako pravilno da obavite šlepanje pokvarenog automobila otkriva vam šlep služba SP Star Bike.

Kako se vrši šlepanje pokvarenog automobila?

Šlep automobila koji je u kvaru može se obaviti na 3 načina – pomoću užeta, krute veze (rude) i vešanjem. Izbor zavisi od samog kvara. Tako se uže koristi u slučaju kvara na sistemu za upravljanje ili uređaju za zaustavljanje. Pri tome obavezno je rastojanje od 3 do 5 metara između vozila.

šlepanje pokvarenog automobila SP Star Bike 2

Kruta veza se primenjuje na automobilu kod kog je pokvaren uređaj za upravljenje ili radna kočnica. U toj situaciji rastojanje mora biti manje od 3 metra. Dok se šlepanje pokvarenog automobila vešanjem vrši kada je došlo do oštećenja uređaja za upravljenje.

Pravila za šlepovanje pokvarenog vozila

Pre svega, neophodno je obeležavanje trokutom kako automobila koji se šlepa, tako i onog koji ga vuče. Sigurnosni trougao se na pokvarenom vozilu postavlja sa zadnje strane. Kod auta koji služi za vuču mora da se nađe na prednjoj strani.

Na oba vozila moraju da budu upaljeni svi pokazivači pravca. Ukoliko je kvar nastupio na ovom sistemu, onda se pokazivači pale samo na ispravnom vozilu, tj. onom koje vuče. Dok prilikom šlepanja pokvarenog vozila pri smanjenoj vidljivost ili noću treba da budu upaljena i poziciona svetla.

Nemojte da zaboravite da se neregistrovani auto ne posmatra kao prikolica. Čak i tada ono je zasebno vozilo. Što znači da ne sme niti da učestvuje u saobraćaju, niti da bude vučeno. U protivnom dolazi do kršenja Zakona i vlasniku sledi kazna ako ga zaustavi policija. S obzirom da neregistrovani auomobil nije osiguran bila kakva šteta tokom ovog nezakonitog šlepanja pada na teret njegovog vlasnika.

šlepanje pokvarenog automobila SP Star Bike 3

Ograničenje brzine šlepanja je još jedno pravilo. Ona iznosi maksimalno 40 km/h. Veoma je važno da se pridržavate propisanog ograničenja brzine kako biste osigurali bezbednost u saobraćaju tokom šlepanja.

Najsigurnije šlepanje pokvarenog automobila

Imajući u vidu navedena pravila, pa i ograničenja, stručnjaci preporučuju da šlepanje pokvarenog automobila prepustite profesionalcima.

Šlep služba u Beogradu, SP Star Bike može vam pružiti pomoć na putu u svakom trenutku. Njen stručni tim je obučen za pravilno rukovanje svim vrstama vozila. Te ne postoji opasnost od oštećenja prilikom vuče.

Pored iskusnih radnika raspolaže i najsavremenijom opremom koja vam pruža garanciju da će čitav posao biti obavljen bezbedno i brzo.

Izbegnite dodatni stres zbog kvara na automobilu, pozovite odmah SP Star Bike!

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian