Šlepanje teškog tereta

Šlepanje teškog tereta

Šlepanje teškog tereta može biti veoma stresno ukoliko ne angažujete pravu šlep službu.

Šlepanje pokvarenog automobila, pa ni šlepanje skutera nije nimalo lako. Čak i kada ste upoznati sa svim propisima za vuču i prijatelji spremni da vam pruže pomoć na putu, ishod je neizvestan. Rizik se dodatno povećava kada je u pitanju težak teret. Tu spadaju, pre svega, velike prikolice, tegljači, terenska vozila, pa i autobusi i kamioni. Zatim, razne industrijske i poljoprivredne mašine, kao što su strugovi, agregati, grafičke mašine isl.

S obzirom da se šlepanje odvija u gustom saobraćaju postoji veća opasnost od ozbiljnih povreda. Nažalost, ni smrtni ishod nije isključen. Imajući ovo u vidu šlep služba SP Star Bike vam skreće pažnju kako na najsigurniji način da obavite vuču teškog tereta.

Zašto je šlepanje teškog tereta posebno?

Budući da je u ekstremnoj kategoriji, težak teret karakteriše određena specifičnosti prilikom primene usluga vuče. Iako profesionalni tim mora da bude oprezan prilikom transporta svakog vozila, nivo pažnje je daleko veći kada se vrši ova vrsta šlepanja. Razlog za to leži, pre svega, u težini tako da se opterećenje u velikoj meri prenosi na opremu za vuču. Možemo slobodno da kažemo da je vuča teškog tereta najizazovniji posao šlep službe.

Šlepanje teškog tereta

Mnoge radne mašine nemaju točkove za lakše premeštanje. Što proceduru čini komplikovanijom, jer je neophodna i posebna oprema. Odnosno, moćni kamioni za vuču moraju biti opremljeni pojačanim mehanizmom i odgovarajućom vučnom snagom koja podnosi svaku težinu. Zatim, i tehnologijom koja omogućava lako balansiranje prilikom utovara i istovara tereta koji nije pristupačan za rukovanje.

Da li šlepanje teškog tereta može da obavi svaki profesionalac?

Odgovor je: „Ne“. Zbog velike tonaže i veličine, vuča teških tereta može biti prilično opasna. Dovoljan je jedan pogrešan potez da nastanu ozbiljne posledice, kao što je oštećenje tereta, vučnog vozila, ali i rukovaoca ili nedužnog učesnika u saobraćaju.

Da biste bili sigurni da se neće desiti bilo kakva nesreća na putu, šlepanje teškog tereta podleže posebnim bezbednosnim standardima. To znači da ovaj posao mogu da obavljaju samo iskusni stručnjaci koji su prošli potrebnu obuku za težak teret. Na taj način je garantovano da svaki korak koji preduzimaju neće dovesti do problema. Takođe, tokom rada moraju da nose zaštitnu opremu.

Bezbedno šlepovanje vozila i tereta velike težine

Šlep služba SP Star Bike je licencirana za obavljanje svih vrsta vuče, uključujući i težak teret. Visok nivo profesionalizma se ogleda u detaljnom pristupu svakom poslu. Po prijemu poziva stručni tim postavlja logistiku. Ona obuhvata razmatranje potrebnog tehničkog iskustva, kakvu opremu treba koristiti i koje dodatne delove, kao i resurse kako bi se čitava procedura obavila brzo i efikasno.

Šlepanje teškog tereta

Iako je registrovana u Beogradu, SP Star Bike, ne posluje samo na teritoriji glavnog grada. Naime, nalazi se u blizini auto puta i raskrsnice važnih saobraćajnica, koje obezbeđuju dolazak u sve krajeve Srbijeza veoma kratko vreme.

Pozovite nas i uverite se sami zašto su upravo našem timu dali poverenje brojni klijenti.

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian