Šlepanje vozila u kvaru

Šlepanje vozila u kvaru

Šlepanje vozila u kvaru je kompleksan posao.

Bez obzira da li imate nov ili stariji model automobila, održavanje je ključno ne samo za vek trajanja, već i za bezbednost u saobraćaju. Pored godišnjih tehničkih pregleda, nemojte da zaboravite na redovno servisiranje, proveru ulja, tečnosti za vetrobran, rashladne tečnosti, kao i zamenu guma sa smenom godišnjih doba. Takođe, za sigurnu vožnju neophodna je i vaša opreznost za volanom.

Nažalost, čak i kada su svi navedeni uslovi ispunjeni kvarovi se dešavaju. Dovoljno je naići na malu neravninu na putu ili pogrešno skretanje i – nezgoda se ne može izbeći. U tim situacijama šlep vozila postaje neminovnost. Poželjno je da u imeniku svog telefona imate upisan broj pouzdane šlep službe.

Kako se pripremiti za šlepanje vozila u kvaru?

Šta učiniti kada se vozilo pokvari na putu? Pitanje sa kojim su se suočili mnogi vozači. Iako često za pomoć na putu u Srbiji zovu svoje najbliže, bezbedno šlepovanje vozila garantuje jedino stručni tim.

Ipak, pre nego što pozovete službu za vuču neophodno je da obezbedite automobil. Najpre, podignite haubu i upalite sva četiri žmigavca. Na taj način ćete staviti do znanja drugim vozačima da ste zaustavili vozilo zbog kvara. Tek kada obučete bezbednosni prsluk možete izaći iz auta kako biste na propisanoj udaljenost od njega postavili sigurnosni trougao.

Šlepanje vozila u kvaru

Imajte u vidu da većinu saobraćajnica, a posebno auto puteve, karakteriše brza vožnja, pa budite oprezni prilikom napuštanja vozila. Zapravo, stajanje odmah pored auta dok čekate šlep službu veoma je rizično. Čak i ako ste preduzeli sve mere zaštite može se desiti da vas vozači drugih vozila ne primete. Postoji opasnost da se sve završi sa težim posledicama. Zato, stručnjaci savetuju da šlep službu čekate u autu.

Šlepanje vozila u kvaru nakon nesreće    

Šlepanje pokvarenog automobila u slučaju saobraćajne nesreće zahteva dodatnu pripremu.

Prvo što treba da uradite je da proverite da li ste povređeni. Zatim, da li su ostali putnici u vozilu dobro. Ukoliko je neko pretrpeo povrede moraćete da pozovete hitnu pomoć. Obavezno proverite i putnike u drugom vozilu, ako niste sami učestvovali u nezgodi.

Nakon hitne, pozovite lokalnu policiju kako biste dobili zapisnik koji je važan prilikom podnošenja zahteva za naplatu osiguranja.

Nikako nemojte da pomerate automobil, jer policija mora da ima tačan uvid kako je došlo do nesreće. Iskoristite vreme dok ih čekate da fotografišete iz više uglova nastala oštećenja na automobilu.

Kako pronaći pouzdanu šlep službu?

Šlepanje vozila u kvaru ne treba prepustiti svakom. Dobar tim za vuču, pre svega, mora da ima opremu za svaku vrstu vozila, kao i za različite uslove. Važnu ulogu ima i znanje i iskustvo radnika kako biste bili sigurni da neće nastati dodatna šteta na autu.

Šlepanje vozila u kvaru

Ukoliko često putujete van Srbije, obratite pažnju da izabrana šlep služba vrši usluge i u drugim zemljama.

Upravo sve navedene uslove ispunjava šlep služba SP Star Bike. Naš tim vam stoji na raspolaganju svih 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji kako u Srbiji, tako i u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj.

POZOVITE ODMAH