Šlepovanje auta sa automatskim menjačem

Šlepovanje auta sa automatskim menjačem

Šlepovanje auta sa automatskim menjačem deluje jednostavno, jer je i vožnja znatno lakša. Nažalost, praksa je pokazala da mnogi ne znaju kako se pravilno vuku ovakva vozila.

Verovali ili ne, ideja o automatskom menjaču u automobilu se javila vrlo rano. Prvi pokušaji da se ona sprovede u delo nastali su još početkom 20-ih godina prošlog veka. Naravno, prvi automatski menjač delo je General Motors-a. Čuvena kompanija je 1940. godine uvela u serijsku proizvodnju automatski menjač koji je nosio naziv “hidra matik”.

Od tada, pa do današnjih dana automobili sa automatskim menjačem san su svih vozača. S obzirom da nema kvačila i da ne morate da mislite o menjanju brzine, čini se da automobil zaista sve radi za vas. I uživanje u vožnji je mnogo veće.

Međutim, mnogi vlasnici ovih četvorotočkaša prave veliku grešku. Kako su u pitanju, zaista, moćna vozila smatraju da im ne treba posvećivati previše pažnje u održavanju. Što je velika greška. Iako su stabilniji i produžavaju radni vek motora, zbog sofisticiranije tehnologije osetljiviji su na kvarove. Naročito, u delu samog menjača, koje su često posledica lošeg rukovanja.

Kako se obavlja šlepovanje auta sa automatskim menjačem otkriva vam šlep služba u Beogradu, SP Star Bike.

Da li je šlepovanje auta sa automatskim menjačem isto kao i šlepanje pokvarenog automobila sa manuelnim menjačem?

U osnovi svako šlepanje vozila do servisa je isto. Ipak, postoje izvesna pravila. Pre svega, auto sa automatskim menjačem nikako ne smete vući sa spuštenim točkovima.

Šlepovanje auta sa automatskim menjačem

Ako točkovi dodiruju put tokom šlepanja, rezultati mogu biti katastrofalni. Naime, menjač će nastaviti da se okreće. Dok će mehanizam unutra previše da se zagreje, jer je prekinut protok hidrauličke tečnosti pod pritiskom za hlađenje. Tada, skupi kvarovi postaju vaša neminovnost.

Automatika sa pogonom na prednje točkove je najjednostavnija za vuču. Sve što je potrebno jeste da upravo te točkove izdignite od zemlje tokom šlepanja. Automobil sa automatskim pogonom na zadnje točkove vuče se unazad. Pri čemu su točkovi uzdignuti, tako da ne dodiruju put. Prednji točkovi ostaju na putu. U ovom slučaju volan mora biti fiksiran kako bi se sprečilo okretanje prednjih točkova.

Šlepanje vozila sa pogonom na sva četiri točka, poput pick-up vozila i SUV vozila, vrši se pomoću teretnog kamiona sa ravnom platformom.

Nepravilno šlepovanje auta sa automatskim menjačem može da dovede do velikih oštećenja

Neadekvatni šlep automobila sa automatskim menjačem može da izazove ogrebotine i udubljenja na spoljašnjosti. Takođe, mogu nastati i oštećenja na točkovima. Ovi problemi sigurno neće uticati na same parformanse vozila, ali je njihova popravka skupa.

Ono što je opasnije jesu kvarovi na menjaču nastali nepravilnom vučom. Oni mogu da dovedu do kvarova motora i habanja sastavnih komponenti.

Šlepovanje auta sa automatskim menjačem

Zato je veoma važno dobro poznavati sve karakteristike automobila. Ili, još bolje, šlepanje svog ljubimca prepustite stručnjacima.

Najsigurnije šlepovanje auta

Šlep služba SP Star Bike garantuje bezbedno šlepovanje vozila sa automatskim menjačem. Ne samo da ima tim iskusnih radnika i neophodnu opremu, već vam stoji na raspolaganju svih 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji.

Izborom SP Star Bike nećete imati nikakvih ograničenja, jer ona ima široko polje delovanja. Što znači da posluje i van granica naše zemlje, tj. u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj.

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian