Šlep služba kvadova

Šlep služba kvadova

Šlep služba kvadova zahteva posebnu pažnju.

Mnogi vozači će se složiti u jednom – nema lepšeg osećaja na svetu od onog kada se popnete na sedište kvada i pokrenete upravljač u željenom pravcu. Tada se pred vama otvaraju vijugave staze kroz nepregledno šumsko rastinje, potoke, pa i preko stena. Gotovo da ne postoji prepreka na putu koju ne možete preći sa ovim vozilom.

Kvad, tj. ATV (All Terrain Vehicle), baš kao što sam naziv kaže, je vozilo za sve terene. Razvijeno je od strane Evropske Svemirske Agencije za potrebe snabdevanja Međunarodne svemirske stanice vodom, kiseonikom, gorivom i opremom za eksperimente.

Ubrzo, otkrivene su njegove brojne prednosti. Pre svega izdržljivost i lako savladavanje teško dostupnih terena. Nastale su nove verzije namenjene vojnim i policijskim jedinicama. Da bi, danas, našle široku primenu. Mada se najčešće koriste za rekreaciju.

Imajući u vidu sve veću popularnost koju imaju kod nas SP Star Bike vam otkriva kako najsigurnije da obavite šlepanje kvadova.

Pozovite nas +381 63 812 08 22

VOŽNJA KVADOVA SE RAZLIKUJE OD VOŽNJE DUGIH VOZILA

Kvadovi, definitivno, privlače pažnju gde god se pojave. Međutim, treba znati da upravljanje njima nije nimalo lako.

Kvad nema pogon na sva 4 točka, već na zadnjoj osovini. Takođe, nema nezavisno vešanje, nego krutu osovinu. To znači da ne spada ni u klasična vozila, niti u motore. Samim tim, šlepanje nije isto kao šlepanje motora, pa ni klasično šlepanje pokvarenog automobila.

Dizajniran je tako da je vozač sve vreme aktivan. Odnosno, sedi na sedištu koje ima formu sedla i upravlja vozilom pomoću ručki. Upravo zbog toga potrebna je velika koncentracija tokom vožnje. U protivnom, može doći do prevrtanja, pada, kao i drugih neprijatnih situacija sa ozbiljnim posledicama.

ŠLEP SLUŽBA KVADOVA – KADA JE POTREBNO ŠLEPANJE?

Kvadu je zabranjeno kretanje po javnim putevima. Pa kada želite da ga vozite morate da obavite vuču do staze ili lokacije gde je dozvoljena vožnja.

Nažalost, ovo vozilo ljudi često doživljavaju kao igračku. To je pogrešno mišljenje. Kvad je ozbiljno terensko vozilo. Svako iznenadno skretanje ili neočekivano velika rupa mogu da onemoguće nastavak vožnje.

Šlep služba kvadova se obavlja specijalnom prikolicom za vuču ove vrste vozila. Rampa je postavljena tako da obezbeđuje lakši utovar i istovar. Dok posebni kaiševi garantuju da vozilo neće skliznuti. Ujedno, ovo vozilo za vuču je konstruisano da može da izdrži težinu kvada, jer se ona neretko svrstava u šlepanje teškog tereta.

KAKO PRONAĆI POUZDANU ŠLEP SLUŽBA KVADOVA?

Bezbedno šlepovanje vozila, uključujući i kvad, pruža vam SP Star Bike. Stručni tim ove šlep službe obučen je za rukovanje različitim modelima terenskih vozila. Možete biti sigurni da je vaš ljubimac u sigurnim rukama.

SP Star Bike poseduje i vozni park sa dodatnom opremom za posebne namene vuče, koja se redovno servisira i osavremenjuje. Čime je zagarantovana sigurnost prilikom transporta.

Pronašli ste idealno mesto da isprobate svoj kvad, onda je pravo vreme da pozovete šlep službu SP Star Bike. Stojimo vam na raspolaganju 24 sata, 7 dana u nedelji ne samo na teritoriji naše zemlje, već i u inostranstvu.

POZOVITE ODMAH