Šlepanje automatika

Šlepanje automatika

Šlepanje automatika se razlikuje u odnosu na šlepanje automobila sa manuelnim menjačem. Sigurno da niko ne želi da ga zadesi nepredviđeni kvar automobila dok je na putu – ali to se i te kako dešava. Pored toga što treba ostati pribran u ovakvim situacijama, najvažnije je potražiti dobru šlep službu.

Šlep služba sa iskusnim i stručnim timom treba da zna da se šlepanje automatika definitivno razlikuje od šlepanja automobila sa ručnim menjačem. Mislili ste da je šlepanje automatika isto tako jednostavno kao što je i vožnja ovakvog vozila?

Varate se! Postoje neke smernice koje treba poštovati kako ne bi došlo do oštećenja vašeg automobila.

Pre svega treba biti veoma pažljiv i poštovati zadate propise. Pravilno šlepanje treba efikasno da transportuje vaš automobil na željenu lokaciju – ali na tom putu ne sme doći do nepredviđenih situacija.

Pozovite nas +381 63 812 08 22

ŠLEPANJE AUTOMATIKA – NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU?

Neki auto-stručnjaci zastupaju automatske menjače iz bezbednosnih razloga. Budući da vozač ne mora da traži tačnu brzinu, automatski menjači mogu da učine prebacivanje brzina mnogo jednostavnijim procesom. Neki automobili sa automatskim menjačima takođe su opremljeni režimom šlepanja – koji vam može dobro doći.

Zbog svega ovoga, automatik je danas jako popularan i mnogi teže ka tome da voze baš ovakav automobil.

Međutim, ako se pravilno i redovno ne održava – automatik je podložan kvarovima – i to naročito u predelu sistema menjača. Otuda je šlepanje automatika prilično česta potreba danas.

U pricipu, neki osnovni koraci šlepanja automatika su isti kao kod šlepanja bilo kog drugog vozila.

Automobile sa automatskim menjačem treba šlepati pažljivo – kako ne bi došlo do oštećenja sistema menjača!

Kada je u pitanju šlepanje automatika, ključ je da nema uključivanja unutrašnjeg rada menjača.

Isto tako, automatik ne smete vući sa spuštenim točkovima! Ukoliko točkovi dodiruju put tokom vuče, može doći do nesagledivih oštećenja vašeg automobila. Time bi menjač nastavio da se okreće, unutrašnji mehanizam bi se pregrevao – i eto krupnog problema. Nastali kvar može zahtevati od vas izdašnu sumu novca za saniranje – tako da ovo definitivno treba imati na umu kada je u pitanju šlepanje automatika.

Postoji neka preporuka da se automatik ne bi trebalo šlepati više od 25 kilometara, a brzina tokom šlepanja ne sme biti veća od 40 km/h.

ŠLEPANJE AUTOMATIKA – UZ PRAVU ŠLEP SLUŽBU SVE JE JEDNOSTAVNO!

Ove važne stavke oko šlepanja automatika treba da zna svaka dobra šlep služba. Poštovanjem tačno definisanog protokola vuče, izbegavaju se bilo kakva oštećenja na automobilu.

Kada se radi o šlepanju automatika – automobili sa pogonom na prednje točkove su najlakši za transport. U tom slučaju prednje točkove treba izdignuti od zemlje tokom šlepanja.

Automatici sa pogonom na zadnje točkove se šlepaju unazad. Zadnji točkovi u ovom slučaju su uzdignuti od zemlje, što znači da ne dodiruju put. Prednji točkovi ostaju na putu, a volan treba biti fiksiran radi sprečavanja okretanja prednjih točkova.

Šlepanje automatika sa pogonom na sva četiri točka sprovodi se pomoću teretnog kamiona sa ravnom platformom.

Budući da treba voditi računa o svim ovim stvarima – nemojte sami da eksperimentišete.

Prepustite šlepanje svog ljubimca stručnjacima!

SP STAR BIKE – ŠLEP SLUŽBA SA BOGATIM ISKUSTVOM I STRUČNIM TIMOM

Šlep služba SP Star Bike ima bogato iskustvo u šlepanju svih vrsta vozila – uključujući i automatike. Naš iskusan i stručan tim, kao i kvalitetna prateća oprema za šlepanje, su vam garancija za sigurno šlepanje vozila u svakom trenutku. Za vas smo dostupni 24/7!

Poslujemo i van granica naše zemlje – tako da ograničenja nema. Bilo da se nalazite u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj – tu smo za vas.

Ako vas je zadesio kvar automatika, kontaktirajte našu šlep službu i završite ceo proces transporta brzo i lako!

POZOVITE ODMAH