Šlepanje oldtajmera – bezbedan transport klasičnih automobila

Šlepanje oldtajmera

Šlepanje oldtajmera je sve popularnije iz godine u godinu. Veliki broj vlasnika ovakvih automobila ne želi da rizikuje da im se bilo šta dogodi.

Klasični automobili, poznati i kao oldtajmeri, jesu stariji automobili. Parametri definisanja nekog automobila kao vintage varira, ali pretežno se smatra da je svaki automobil stariji od 20 godina – oldtajmer. Još jedan od parametara je da stariji automobil ima dovoljno istorijskog interesa da bi mogao da bude vredan čuvanja.

Ukoliko se proceni da je četvorotočkaš vredan da bude u nečijoj kolekciji, on neće završiti na otpadu kao brojni drugi automobili. Procenjuje se da su vredni restauracije i ulaganja novca, a ukoliko su u dobrom stanju, kolekcionari se otimaju oko njih. Upravo je to jedan od razloga zašto je šlepanje oldtajmera veoma popularno! Ni jedan vlasnik ne želi da rizikuje da automobil bude oštećen prilikom učestvovanja u saobraćaju.

Pozovite nas +381 63 812 08 22

ZAŠTO SE VRŠI ŠLEPANJE OLDTAJMERA?

Šlepanje oldtajmera vrši se iz više razloga, a jedan od najčešćih je bezbednost. Klasični automobili se uglavnom čuvaju u garaži i pod kontrolisanim uslovima kako im vremenske nepogode ili nepredviđene situacije ne bi naškodile. Ipak, ukoliko treba premestiti vozilo sa jednog mesta na drugo, vlasnici se neretko odlučuju za angažovanje šlep službe.

Klasične automobile je ponekad potrebno prevesti do majstorske radionice, naročito ukoliko je u toku restauracija vozila. Osim toga, šlepanje oldtajmera vrši se i ukoliko vlasnik želi da učestvuje na auto-skupu ili na izložbi automobila. Kako bi auto stigao na mesto događaja neoštećen, neisprljan i u savršenom stanju, šlep služba veoma često vrši transport vozila.

IDEALNI SAVETI ZA ŠLEPANJE OLDTAJMERA

Nepravilna vuča automobila može da nanese značajnu štetu. Kako biste se osigurali da će četvorotočkaš biti bezbedan, neophodno je da preduzmete sve mere predostrožnosti da ne bi došlo do neprijatnih situacija.

Izvesne klasične automobile ili oldtajmere, ne bi trebalo vući drugim vozilom. Ukoliko je vaš oldtajmer spušten, odnosno, nije mnogo izdignut pod automobila od zemlje, trebalo bi ga transportovati vozilom koje ima ravnu platformu. U suprotnom, ukoliko se vuče vozilo sa redukovanim oprugama i amortizerima, odnosno spuštenim ležištem – postoji šansa da se deo auta struže po asfaltu.

Brojne šlep službe transportuju vozilo tako što ga vuku, a koriste sajle, kaiševe i lance u tom procesu. Iako je reč o čvrstoj vezi, ona nije fleksibilna ili elastična. Oldtajmer će apsorbovati udarno opterećenje do kojeg dolazi prilikom vuče vozila. Čak i ukoliko vučete vozilo, vodite računa o tome da veza bude fleksibilna i da može da apsorbuje šok, a samim tim i spreči oštećenja.

Pre samog transporta vozila, obavezno pripremite auto za šlep. Uklonite sve lične stvari iz njega, kako iz kasete unutar putničkog vozila, tako i iz prtljažnika. Na taj način smanjićete težinu automobila i sprečiti da bilo koji predmet ogrebe vozilo tokom vožnje.

Takođe, preporučuje se da bude napunjena četvrtina rezervora gorivom. Na taj način ćete značajno smanjiti težinu vozila, a imaćete dovoljno goriva za utovar ili istovar automobila sa šlep vozila. Samim tim, nećete imati problem sa eventualnim curenjem tečnosti koja mogu da oštete boju ili gume na automobilu.

NAJBOLJI NAČIN ZA PREVOZ STARIJEG AUTOMOBILA

Izložbe automobila su sve češće, kao i brojni skupovi ljubitelja specifičnih automobila. Ukoliko planirate da svog ljubimca prikažete na nekom od okupljanja, najbezbedniji način da ga dovezete do mesta događaja jeste šlepanje oldtajmera.

Prevoz kolekcionarskog automobila mora da se planira unapred. Najbolja opcija je da angažujete šlep službu koja je pouzdana. Morate da znate da će ta kompanija bezbedno i efikasno izvršiti transport.

Kompanija za šlep vozila SP Star Bike već dugi niz godina veoma efikasno vrši transport svih vrsta vozila uz poštovanje mera bezbednosti. Bilo da vam je potrebno šlepanje automobila, kombija, motora ili šlepanje oldtajmera. Pored toga, vršimo i otkup havarisanih ili polovnih vozila ukoliko želite da ih prodate. Procenu vrednosti vozila koje želite da prodave vršimo potpuno besplatno. Ukoliko imate bilo kakav problem sa svojim vozilom, bilo da se nalazite u Beogradu, nekom drugom gradu Srbije ili u inostranstvu, pozovite nas i stižemo u najkraćem roku.

Posedujemo vozila i opremu koja mogu da vam pomognu da što pre izađete iz bilo koje neprijatne situacije. Vršimo izvlačenje automobila, izvlačenje kombija, ali i izvlačenje zaglavljenih vozila koja su pretrpela veliku štetu.

SP Star Bike – Na nas možete da se oslonite!

POZOVITE ODMAH