Šlep služba poljoprivrednih mašina

Šlep služba poljoprivrednih mašina

Šlep služba poljoprivrednih mašina je delikatan posao.

Poljoprivredne mašine, tj. mehanizacija, obuhvataju široku grupu vozila i prateće opreme koja je neophodna za obavljanje poljoprivrednih radova. Tu spadaju traktori, kombajni, sejačice, plugovi, kosilice, samohodne prskalice, ali i niz poljoprivrednih alata koji su dodaci mašina. Svi oni olakšavaju izvođenje radova kako na seoskim gazdinstvima, njivama i voćnjacima, tako i na velikim farmama i u mnogim poljoprivrednim delatnostima.

S obzirom na veliku različitost u njihovoj konstrukciji, šlep služba SP Star Bike vam otkriva sve što treba da znate za bezbedno šlep služba poljoprivrednih mašina.

Pozovite nas +381 63 812 08 22

KADA SE POJAVILA ŠLEP SLUŽBA POLJOPRIVREDNIH MAŠINA?

Razvoj industrijske revolucije omogućio je nastanak složenijih mašina, uključujući i one koje su namenjene poljoprivrednoj delatnosti. Tako je u 19. veku konstruisan prvi traktor, a sa njim se postepeno razvijala i druga oprema. Zahvaljujući tome, poljoprivreda je doživela preporod. Umesto da ljudi ručno ubiraju žito, sada su mogli da postave sečiva za sečenje snopova. Takođe, više nisu koristili štapove za mlaćenja žita, već je vršilica odvajala seme od stabljika.

Ipak, šlep služba poljoprivrednih mašina nije pratilo njihov nastanak. Tek kada je Ernest Holmes 1916. godine uspešno obavio šlepanje pokvarenog automobila javila se potreba za stvaranjem opreme za ovaj posao. Tokom godina ona je usavršavana. Tada je šlepanje neispravnih vozila preraslo u šlepanje teškog tereta, koje obuhvata i poljoprivrednu mehanizaciju.

ZAŠTO ŠLEP SLUŽBA POLJOPRIVREDNIH MAŠINA TREBA PREPUSTITI PROFESIONALCIMA?

Vuča i transport poljoprivredne opreme na putu predstavlja izazov pod bilo kojim uslovima. Međutim, u sopstvenoj režiji taj izazov može lako da preraste u opasnost.

Zapravo, mnoge nesreće, povrede i drugi ozbiljni incidenti dešavaju se upravo tokom neadekvatnog šlepanja poljoprivrednih mašina. Bez obzira na veličinu ili na način na koji je opremljeno vaše motorno vozilo, ovaj posao nikada ne biste trebali sami da obavljate, jer nije bezbedno.

Razlozi za to su brojni. Pre svega, mnoga vozila imaju dovoljno snage da povuku mašinu, ali moguće je da nemaju ukupnu težinu ili kapacitet kočenja da je zaustave kada je to potrebno.

Zatim, manevrisanje posebno na neravnim i šljunkovitim putevima je gotovo nemoguće. Vučno vozilo treba da bude dovoljno teško da održi kontrolu, što je veoma redak slučaj. Rizik od šlepanja je veći.

Ni kapacitet guma nije odgovarajući. Naime, poljoprivredne mašine imaju specijalne, velike gume. Neretko dolazi do otkazivanja guma na vozilu koje obavlja vuču.

BEZBEDNO ŠLEPOVANJE VOZILA I DODATNE OPREME U POLJOPRIVREDI

Da biste izbegli posledice samostalnog šlepanja poljoprivrednih mašina, posao prepustite timu SP Star Bike.

Ova šlep služba ima višegodišnje iskustvo u rukovanju različitih vrsta vozila i teškog tereta. Ne postoji opasnost od oštećenja. Ujedno, radnici poznaju propise i standarde koji su usklađeni sa zakonima Srbije, pa će transport obaviti na najbolji mogući način.

Brzina je još jedna odlika šlep službe SP Star Bike. Stojimo vam na raspolaganju 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana godišnje ne samo na teritoriji Srbije, već i u inostranstvu.

Svakako, cena je važan faktor prilikom izbora kompanije za vuču. U pogledu finansija ne morate da brinete, jer sa nema skrivenih troškova. Sve usluge su precizno obračunate.

Kontaktirajte nas i uverite se sami zašto su nam poverenje dali brojni klijenti.

POZOVITE ODMAH