Šlepanje prikolice

Šleoanje prikolice - SP Star Bike Šlep Služba Beograd 1

Šlepanje prikolice je posao koji ne treba olako shvatiti.

Potreba da se preveze određeni teret sa jednog mesta na drugi postoji od davnina. U početku je za to korišćena životinjska zaprega. Da bi sa razvojem industrije i mehanizacije došlo do napredovanja pomoćnog sistema za prenos tereta. To je za rezultat imalo i konstruisanje prve prikolice. U pitanju je priključno vozilo koje je dizajnirano tako da bude priključeno određenom motornom vozilu.

Danas prikolice obuhvataju veliku familiju sredstava sa širokim spektrom karakteristika zavisno od njihove namene. Dolaze sa jednostrukim i dvostrukim kotačima i jednom ili više osovina koje mogu biti neupravljive, upravljive i samoupravljive. Gotovo je nemoguće zamisliti bilo kakav biznis bez upotrebe ovih pomagala. Mada se prikolice, neretko, koristite i za sopstvene potrebe.

Imajući u vidu široku rasprostranjenost šlep služba SP Star Bike vam otkriva šta sve trebate da znate pre nego što se upustiti u šlepanje prikolice.

Pozovite nas +381 63 812 08 22

ŠLEPANJE PRIKOLICE ZAVISI OD VRSTE

U zavisnosti od toga za koju namenu su predviđene, prikolice se dele u nekoliko grupa. Na osnovu njihovih karakteristika se vrši i šlepanje.

Lake auto prikolice imaju široku primenu. Iako ih najčešće srećemo na privatnim imanjima, mogu se koristiti i u kompanijama za svakodnevne poslove. One su lagane konstrukcije i nosivosti do 750 kg. Transport nije zahtevan.

Moto prikolice, kao što im sam naziv kaže, koriste se za transport motora. Uglavnom su pojektovane za prenos jednog motocikla, ali postoje i modeli koji mogu istovremeno da ponesu i do 3 motora. Kao i kod lakih prikolica, njihova vuča nije toliko kompleksna.

Kamp prikolice spadaju u posebnu grupu. Već decenijama služe za odmor uz obalu i u unutrašnjim kampovima. Zbog toga su opremljene svim potrebnim elementima za nesmetan boravak u prirodi, uključujući kuhinju, tuš kabinu, krevete… S obzirom na to da mogu da teže i preko 1.000 kg transposrt spada u šlepanje teškog tereta.

Prikolice i poluprikolice za kamione, kao i građevinske prkolice su velike težine i dimenzija. Sam postupak postavljanja i odvajanja od vučnog vozila zahteva znanje. Preskakanje čak i jednog ključnog elementa u procesu može ugroziti sigurnost.

SIGURNO I POVOLJNO ŠLEPANJE PRIKOLICE

U našoj zemlji šlepanje prikolice, obično, podrazumeva kamp i građevinske prikolice. Zbog karakterističnog dizajna nezgodne su za samostalnu vuču. Preporučljivo je angažovanje profesionalaca.

SP Star Bike je specijalizovana za šlep lakog i teškog tereta, uključujući i razne vrste prikolica. Upravo se vuči ovih priključnih vozila posvećuje velika pažnja. Razlog leži u činjenici da ih njihov oblik, materijal od kog su izrađenje, pa i veličina čine izuzetno teškim za prebacivanje.

Ipak, sa šlep službom SP Star Bike ne morate brinuti, jer ona garantuje bezbedno šlepovanje vozila i prikolica. Stručni tim poseduje znanje za rukovanje sa ovom vrstom tereta. Time su izbegnute nezgode, ali i oštećenja naročito prilikom utovara i istovara. Dok najmodernija oprema omogućava ne samo sigurni transport na svim putevima, već i pristup teško dostupnim mestima.

Osim šlepanja na teritoriji naše zemlje, SP Star Bike posluje i u Nemačkoj, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj. Tako da vam može pružiti pomoć na putu u inostranstvu u slučaju da imate poslovni angažman ili ste rešili da odmor u kamp prikolici provedete van Srbije. Šlep služba prikolica – uvek tu za vas!

POZOVITE ODMAH