Šlepanje auta bez tablica

Šlepanje auta bez tablica

Šlepanje auta bez tablica zahteva posebnu proceduru.

Registarske tablice predstavljaju svojevrsnu identifikaciju. Zapravo, one su, uz saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu, uslov za upis vozila u jedinstveni registar.

Svaka država propisuje njihov izgled i formu. U našoj zemlji tablice su pravougaonog oblika određenih dimenzija. Izrađuju se od metala i presvučene su reflektirajućom folijom, koja omogućava jasnu vidljivost. Podloga je bela i na njoj su crnom bojom ispisani registracioni simboli. Oni podrazumevaju određenu kombinaciju cifara od 0 do 9 na 3 ili 4 pozicije i kombinaciju slova na 2 pozicije.

Osim klasični simbola, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja i Pravilniku o registraciji, uz novčanu nadoknadu, moguće je dobiti registarske tablice sa oznakama po izboru vlasnika.

S obzirom na značaj koji imaju šlep službaSP Star Bike vam otkriva kako se vrši šlepanje auta bez tablica.

Da li je moguće šlepanje auta bez tablica u sopstvenoj režiji

Ovo pitanje stvara česte polemike među vozačima. Posebno kada dođe do nepredviđenih situacija koje su onemogućile da auto samostalno i bezbedno nastavi vožnju.

Šlepanje auta bez tablica

Obično, vozači za pomoć na putu u Srbiji zovu bliske prijatelje ili rođake. Ne čudi što se smatra da je šlepanje vozila u kvaru uvek moguće. Odnosno, da se uz obeležavanje trokutom kako automobila koji se šlepa, tako i onog koji ga vuče, kao i primenu odgovarajuće opreme za vuču posao može izvesti u sopstevnoj režiji. To je pogrešno mišljenje.

Imajte u vidu da vožnja neregistrovanog, tj. automobila bez registarskih oznaka nije dozvoljena. Samim tim, ni samostalno šlepanje auta bez tablica nije moguće. U protivnom, dolazi do kršenja Zakona i vlasniku se propisuje kazna u slučaju da ga tokom šlepanja zaustavi saobraćajna policija.

Šlepanje auta bez tablica za tehnički pregled

Pojedini vozači se suočavaju sa isteklom registracijom auta, posebno kada kupe polovno vozilo. Da bi ga registrovali neophodan je tehnički pregled. Međutim, ponovo se javlja problem, jer vozilo bez tablica ne sme da učestvuje u saobraćaju.

Kao rešenje javljaju se probne tablice. Sa ovim privremenim označavanjem vozila i potvrdom o njihovom korišćenju možete nesmetano da odvezete vozilo na tehnički pregled. Zatim i da ga registrujete i dobijete nove registarske tablice i saobraćajnu dozvolu.

Nažalost, izdavanje privremenih tablica nije nimalo jeftino. Šlep vozila bez registarskih tablica od strane stručnog tima ekonomičnija opcija za odlazak na tehnički pregled.

Bezbedno šlepovanje vozila bez tablica

Šlep služba SP Star Bike ima vrhunski tim i najsavremeniju opremu čime je zagarantovano bezbedno šlepanje auta bez tablica.

Šlepanje auta bez tablica

Ne samo da je dostupna svih 24 časa, 365 dana, već odmah po pozivu radnici kreću na teren bez obzira gde se nalazite. Takođe, na nju možete računati i u inostranstvu.

Naime, SP Star Bike uspešno posluje i na teritoriji Nemačke, Austrije, Mađarske, Italije, Švajcarske i Francuske. Izuzetni nivo profesionalizma i povoljne cene usluga učinile su da ova šlep služba postane sigurni partner u vožnji mnogih vozača.

Kontaktirajte nas i uverite se sami zašto su baš nama dali svoje poverenje.

POZOVITE ODMAH