Šlepanje auta bez tablica – šlepanje vozila na tehnički pregled

Šlepanje auta bez tablica

Šlepanje auta bez tablica zahteva posebnu proceduru.

Registarske tablice predstavljaju svojevrsnu identifikaciju. Zapravo, one su, uz saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu, uslov za upis vozila u jedinstveni registar.

Svaka država propisuje njihov izgled i formu. U našoj zemlji tablice su pravougaonog oblika određenih dimenzija. Izrađuju se od metala i presvučene su reflektirajućom folijom, koja omogućava jasnu vidljivost. Podloga je bela i na njoj su crnom bojom ispisani registracioni simboli. Oni podrazumevaju određenu kombinaciju cifara od 0 do 9 na 3 ili 4 pozicije i kombinaciju slova na 2 pozicije.

Osim klasičnih simbola, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja i Pravilniku o registraciji, uz novčanu nadoknadu, moguće je dobiti registarske tablice sa oznakama po izboru vlasnika. Sigurno je svima dobro poznato da vožnja vozila ili bilo kakav vid transporta nisu mogući ukoliko je istekla važeća registracija.

Ukoliko dođete u nepriliku da iz nekog razloga morate transportovati svoje vozilo, savetujemo da pročitate tekst u nastavku i informišete se o najboljim mogućim rešenjima.

S obzirom na značaj koji imaju šlep služba SP Star Bike vam otkriva kako se vrši šlepanje auta bez tablica.

Da li je moguće šlepanje auta bez tablica u sopstvenoj režiji?

Ovo pitanje stvara česte polemike među vozačima. Posebno kada dođe do nepredviđenih situacija koje su onemogućile da auto samostalno i bezbedno nastavi vožnju.

Šlepanje auta bez tablica - šlepanje na tehnički pregled

Obično, vozači za pomoć na putu u Srbiji zovu bliske prijatelje ili rođake. Ne čudi što se smatra da je šlepanje vozila u kvaru uvek moguće. Odnosno, da se uz obeležavanje trokutom kako automobila koji se šlepa, tako i onog koji ga vuče, kao i primenu odgovarajuće opreme za vuču posao može izvesti u sopstevnoj režiji. To je pogrešno mišljenje.

Imajte u vidu da vožnja neregistrovanog, tj. automobila bez registarskih oznaka nije dozvoljena. Samim tim, ni samostalno šlepanje auta bez tablica nije moguće. U protivnom, dolazi do kršenja Zakona i vlasniku se propisuje kazna u slučaju da ga tokom šlepanja zaustavi saobraćajna policija.

Potrebno je biti upoznat sa rokovima i posledicama u vezi sa isteklom registracijom vozila, s obzirom da ove informacije mogu biti od velike koristi za vaše buduće ponašanje. 

Ukoliko dođe do isteka registracije vozila i od tog datuma prođe manje od 30 dana, registracija se može obaviti bez vraćanja tablica, što jeste pogodnost za one koji nisu na vreme obavili svoju obavezu. Kazna nakon isteka roka od 30 dana za neregsitrovana vozila u saobraćaju je 5.000 dinara, dok se nakon isteka 60 dana povećava i iznosi između 10.000 i 20.000 dinara. 

Osim motiva u vidu kazne, javlja se još jedan razlog zašto je registraciju poželjno obaviti u što kraćem roku, a to je nemogućnost odlaska na tehnički pregled sa neregistrovanim vozilom, ali smo i tu za vas pripremili rešenja. Šlepanje vozila na tehnički pregled uz pomoć šlep službe je svakako najbolja opcija.

Kako odvesti auto na tehnički bez tablica?

Pojedini vozači se suočavaju sa isteklom registracijom auta, posebno kada kupe polovno vozilo. Da bi ga registrovali neophodan je tehnički pregled. Međutim, ponovo se javlja problem, jer vozilo bez tablica ne sme da učestvuje u saobraćaju. Utvrdili smo da nije dozvoljeno obaviti transport vozila ni u sopstvenoj režiji, niti uz pomoć prijatelja.

Kao rešenje se javlja uzimanje probnih tablica. Sa ovim privremenim označavanjem vozila i potvrdom o njihovom korišćenju, možete nesmetano da odvezete vozilo na tehnički pregled. Zatim, da ga registrujete, dobijete nove registarske tablice i saobraćajnu dozvolu.

Nažalost, izdavanje privremenih tablica nije nimalo jeftin i jednostavan proces. već vas obavezuje na nekoliko osnovnih koraka o kojima želimo da vas uputimo pre nego što donesete odluku.

Verovatno i najbolji način da rešite ovaj problem, jeste da obavite šlepanje vozila na tehnički pregled uz šlep službu pozivom na broj +381638120822. Na ovaj način otklanjate sve nedoumice u vezi dozvoljenih procedura i uz kratak dogovor sa šlep timom obavićete šlep do tehničkog pregleda u kratkom roku. 

Izdavanje privremenih tablica zahteva od vas da vratite stare registarske tablice, odjavite automobil i na samom kraju ostaje poništavanje saobraćajne dozvole. Svaki vozač je u ovoj situaciji zakonom obavezan da probne tablice postavi na automobil i tek onda se uputi ka tehničkom pregledu. 

Maksimalan broj dana na koji mogu da se izdaju probne tablice je 15, ali se veći problem javlja zbog cene ove usluge. Pri samom vađenju privremene registracije je potrebno izmiriti troškove prema MUP-u i “Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca”.  

Ipak, značajniju sumu je potrebno izdvojiti za polisu osiguranja, koje se isplaćuje na dnevnom nivou, po principu što više dana, to više novca.

Šlepanje auta bez tablica za tehnički pregled uz angažovanje šlep službe

Opisan proces zahteva puno vremena i nepotreban utrošak novca koji verovatno niste očekivali. Pitanje je da li postoji jednostavniji odgovor na pitanje – kako odvesti auto na tehnilki bez tablica?

Kao najbolje rešenje za transport neregistrovanog vozila do tehničkog servisa radi registracije, javlja se angažovanje šlep službe, koja nudi ove usluge po veoma povoljnim cenama. 

Dovoljno je da obavite poziv i zakažete termin, te neregsitrovan automobil prebacite do željene tačke u skladu sa svim zakonskim propisima bez imalo muke. Šlep vozila bez registarskih tablica od strane stručnog tima ekonomičnija opcija za odlazak na tehnički pregled.

Cene transporta vozila uz pomoć šlep službe variraju u zavisnosti od nekoliko faktora, a najbitnija je kilometraža od tačke na kojoj se vaše vozilo nalazi do lokacije servisa za tehnički pregled.

Dodatna pogodnost je što šlep služba dolazi na adresu vašeg vozila, te neće morati da razmišljate o transportu. Takođe, ne morate brinuti o bezbednosti sopstvenog vozila, s obzirom da će ono biti prevezeno na kamionu predviđenom za transport.

Kako bi izbegli celokupan proces šlepanja neregistrovanog vozila, preporučujemo da tehnički pregled obavite i pre isteka same registracije, što je moguće obaviti najranije 30 dana pre isteka ovog roka. Ukoliko ipak ne uspete da sve obavite na vreme, sledite naša uputstva i nećete imati nikakvih problema

Bezbedno šlepovanje vozila bez tablica

Šlep služba SP Star Bike ima vrhunski tim i najsavremeniju opremu čime je zagarantovano bezbedno šlepanje auta bez tablica.

Šlepanje vozila na tehnički pregled

Ne samo da je dostupna svih 24 časa, 365 dana, već odmah po pozivu radnici kreću na teren bez obzira gde se nalazite. Takođe, na nju možete računati i u inostranstvu.

Naime, SP Star Bike uspešno posluje i na teritoriji Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije, Poljske, Češke i Slovačke. Izuzetni nivo profesionalizma i povoljne cene usluga učinile su da ova šlep služba postane sigurni partner u vožnji mnogih vozača.

Kontaktirajte nas i uverite se sami zašto su baš nama dali svoje poverenje.

POZOVITE ODMAH