Šlepanje auta bez tablica – šlepanje vozila na tehnički pregled

Šlepanje auta bez tablica

Šlepanje auta bez tablica zahteva posebnu proceduru.

Naime, ukoliko je registracija istekla transport do lokacije za pregled vozila je neophodno obaviti prema propisanoj zakonskoj proceduri, o čemu će biti govora u nastavku teksta.

Registarske tablice predstavljaju svojevrsnu identifikaciju. Zapravo, one su, uz saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu, uslov za upis vozila u jedinstveni registar, odnosno registraciju vozila. 

Registraciona nalepnica se izdaje prilikom registracije i produžavanja registracije. Prostor za postavljanje registracione nalepnice je donji desni ugao unutrašnjosti vetrobranskog stakla. Kako registracione nalepnice važe godinu dana, savetuje se oprez oko roka važenja registracione nalepnice. Period u kome se može podneti zahtev za izdavanje registracione nalepnice je najranije 30 dana pre njenog isteka, a najkasnije 60 dana nakon isteka važenja registracione nalepnice. 

Svaka država propisuje izgled i formu tablica. U našoj zemlji tablice su pravougaonog oblika određenih dimenzija. Izrađuju se od metala i presvučene su reflektirajućom folijom, koja omogućava jasnu vidljivost. Podloga je bela i na njoj su crnom bojom ispisani registracioni simboli. Oni podrazumevaju određenu kombinaciju cifara od 0 do 9 na 3 ili 4 pozicije i kombinaciju slova na 2 pozicije.

Osim klasičnih simbola, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja i Pravilniku o registraciji, uz novčanu nadoknadu, moguće je dobiti registarske tablice sa oznakama po izboru vlasnika. Sigurno je svima dobro poznato da vožnja vozila ili bilo kakav vid transporta nisu mogući ukoliko je istekla važeća registracija vozila.

Ukoliko dođete u nepriliku da iz nekog razloga morate transportovati svoje vozilo  na određenu lokaciju ili do službe za tehnički pregled vozila, savetujemo da pročitate tekst u nastavku i informišete se o najboljim mogućim rešenjima.

S obzirom na značaj koji imaju šlep služba SP Star Bike vam otkriva kako se vrši šlepanje auta bez tablica.

DA LI JE MOGUĆE ŠLEPANJE AUTA BEZ TABLICA U SOPSTVENOJ REŽIJI?

Ovo pitanje stvara česte polemike među vozačima. Posebno kada dođe do nepredviđenih situacija koje su onemogućile da auto samostalno i bezbedno nastavi vožnju.

Obično, vozači za pomoć na putu u Srbiji zovu bliske prijatelje ili rođake. Ne čudi što se smatra da je šlepanje vozila u kvaru uvek moguće. Odnosno, da se uz obeležavanje trokutom kako automobila koji se šlepa, tako i onog koji ga vuče, kao i primenu odgovarajuće opreme za vuču posao može izvesti u sopstevnoj režiji. To je pogrešno mišljenje.

Imajte u vidu da vožnja neregistrovanog, tj. automobila bez registarskih oznaka nije dozvoljena. Samim tim, ni samostalno šlepanje auta bez tablica nije moguće, u slučaju da je registracija vozila istekla. U protivnom, dolazi do kršenja Zakona i vlasniku se propisuje kazna u slučaju da ga tokom šlepanja zaustavi saobraćajna policija.

Vožnja nakon isteka registracije, kao i vožnja sa jednom tablicom, nije dozvoljena. Potrebno je biti upoznat sa rokovima i posledicama u vezi sa isteklom registracijom vozila, s obzirom da ove informacije mogu biti od velike koristi za vaše buduće ponašanje. 

Šlepanje auta bez tablica

 

Vožnja neregistrovanog auta – kolika je kazna za vožnju neregistrovanog auta?

Vožnja neregistrovanog auta je prema zakonskoj regulativi Republike Srbije nedozvoljena, tako da ako vam je registracija istekla vrlo verovatno ćete se suočiti sa finansijskim i drugim posledicama, ukoliko se na putu susretnete sa pripadnicima saobraćajne policije MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova od nedavno koristi i novi sistem za prepoznavanje vozila čiji vozači imaju zabranu upravljanja i vozila kojima je istekla registracija.

Vožnja nakon isteka registracije se zahvaljujući tehnologiji lako identifikuje i sankcioniše. Kamere po gradu zadužene su za uslikavanje registarskih oznaka, koje se zatim šalju kroz baze podataka i tako se utvrđuje da li je vozača neregistrovanog vozila potrebno sankcionisati.

Budite veoma oprezni, s obzirom na preko 600 kamera na preko 260 lokacija u celom Beogradu, gde može biti lociran neregistrovan auto. 

Kazna za neregistrovano vozilo 2022. godine u saobraćaju

Registraciju vozila najbolje je obaviti na vreme. Ukoliko dođe do isteka registracije vozila i od tog datuma prođe manje od 30 dana isteka, registracija se može obaviti bez vraćanja tablica, što jeste pogodnost za one koji nisu na vreme obavili svoju obavezu.

Za aktivnosti kao što su vožnja neregistrovanog auta kazna je jasna sankcija i mahom vozači strepe od finansijskih posledica po svoj budžet.

Vožnja neregistrovanog auta smatra se prekršajem i moraćete da podmirite svoje dugove prema nadležnim organima. Na kućnu adresu dolazi i prekršajni nalog ukoliko je utvrđena vožnja neregistrovanog vozila.

U slučaju da kaznu podmirite u roku od 8 dana, za 50% se smanjuje njen iznos.   

Kazna za neregistovano vozilo u saobraćaju nakon isteka roka od 30 dana za je 5.000 dinara, dok se nakon isteka 60 dana povećava i iznosi između 10.000 i 20.000 dinara.

Kazne se takođe javljaju u slučaju šlepanja vozila kome je istekla registracija, pa se tako one kreću od 20.000 do 40.000 dinara, gubi se 6 poena i zabranjuje vožnja na 3 meseca. 

Osim motiva u vidu kazne, javlja se još jedan razlog zašto je poželjno da se registracija vozila obavi u što kraćem roku, a to je nemogućnost odlaska na tehnički pregled sa neregistrovanim vozilom, ali smo i tu za vas pripremili rešenja. Šlepanje vozila na tehnički pregled uz pomoć šlep službe je svakako najbolja opcija, ukoliko registraciju vozila niste obavili na vreme.

KAKO ODVESTI AUTO NA TEHNIČKI BEZ TABLICA?

Pojedini vozači se suočavaju sa isteklom registracijom auta, posebno kada kupe polovno vozilo. Da bi se obavila registracija vozila neophodan je tehnički pregled. Međutim, ponovo se javlja problem, jer vozilo bez tablica ne sme da učestvuje u saobraćaju. Utvrdili smo da nije dozvoljeno obaviti transport vozila ni u sopstvenoj režiji, niti uz pomoć prijatelja.

Šlepanje auta bez tablica

Kao rešenje se javlja uzimanje probnih tablica. Sa ovim privremenim označavanjem vozila i potvrdom o njihovom korišćenju, možete nesmetano da odvezete vozilo na tehnički pregled. 

Probne tablice za neregistrovano vozilo su odlična opcija za odlazak na lokaciju tehničkog pregleda i odlazak na registraciju, gde dobijete nove registarske tablice i saobraćajnu dozvolu.

Nažalost, izdavanje privremenih tablica nije nimalo jeftin i jednostavan proces, već vas obavezuje na nekoliko osnovnih koraka o kojima želimo da vas uputimo pre nego što donesete odluku. 

Verovatno i najbolji način da rešite ovaj problem, jeste da obavite šlepanje vozila na tehnički pregled uz šlep službu pozivom na broj +381638120822. Na ovaj način otklanjate sve nedoumice u vezi dozvoljenih procedura i uz kratak dogovor sa šlep timom obavićete šlep do tehničkog pregleda u kratkom roku.

Izdavanje privremenih tablica zahteva od vas da vratite stare registarske tablice, odjavite automobil i na samom kraju ostaje poništavanje saobraćajne dozvole. Svaki vozač je u ovoj situaciji zakonom obavezan da probne tablice postavi na automobil i tek onda se uputi ka tehničkom pregledu. 

Maksimalan broj dana na koji mogu da se izdaju probne tablice je 15, ali se veći problem javlja zbog cene ove usluge. Pri samom vađenju privremene registracije je potrebno izmiriti troškove prema MUP-u i “Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca”.  

Osim za obavljanje tehničkog pregleda, značajniju sumu je potrebno izdvojiti za polisu osiguranja, koje se isplaćuje na dnevnom nivou, po principu što više dana, to više novca.

ŠLEPANJE AUTA BEZ TABLICA ZA TEHNIČKI PREGLED UZ ANGAŽOVANJE ŠLEP SLUŽBE

Opisan proces zahteva puno vremena i nepotreban utrošak novca koji verovatno niste očekivali. Pitanje je da li postoji jednostavniji odgovor na pitanje – kako odvesti auto na tehnički pregled bez tablica?

Kao najbolje rešenje za transport neregistrovanog vozila do tehničkog servisa radi registracije, javlja se angažovanje šlep službe, koja nudi ove usluge po veoma povoljnim cenama. 

Dovoljno je da obavite poziv i zakažete termin, te neregistrovan automobil prebacite do željene tačke u skladu sa svim zakonskim propisima bez imalo muke. Šlep vozila bez registarskih tablica od strane stručnog tima ekonomičnija opcija za odlazak na tehnički pregled automobila.

Cene transporta vozila uz pomoć šlep službe variraju u zavisnosti od nekoliko faktora, a najbitnija je kilometraža od tačke na kojoj se vaše vozilo nalazi do lokacije servisa za tehnički pregled.

Dodatna pogodnost je što šlep služba dolazi na adresu vašeg vozila, te neće morati da razmišljate o transportu. Takođe, ne morate brinuti o bezbednosti sopstvenog vozila, s obzirom da će ono biti prevezeno na kamionu predviđenom za transport.

Kako bi izbegli celokupan proces šlepanja neregistrovanog vozila, preporučujemo da tehnički pregled obavite i pre dana isteka same registracije, što je moguće obaviti najranije 30 dana pre isteka ovog roka. Ukoliko ipak ne uspete da sve obavite na vreme, sledite naša uputstva i nećete imati nikakvih problema

Šlepanje auta bez tablica

BEZBEDNO ŠLEPANJE VOZILA BEZ TABLICA

Šlep služba SP Star Bike ima vrhunski tim i najsavremeniju opremu čime je zagarantovano bezbedno šlepanje auta bez tablica.

Ne samo da je dostupna svih 24 časa, 365 dana, već odmah po pozivu radnici kreću na teren bez obzira gde se nalazite. Takođe, na nju možete računati i u inostranstvu.

Naime, SP Star Bike uspešno posluje i na teritoriji Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije, Poljske, Češke i Slovačke. Izuzetni nivo profesionalizma i povoljne cene usluga učinile su da ova šlep služba postane sigurni partner u vožnji mnogih vozača.

Kontaktirajte nas i uverite se sami zašto su baš nama mnogi vozači dali svoje poverenje.

POZOVITE ODMAH