Šlepanje skutera

Šlepanje skutera

Šlepanje skutera je složeni posao. Prenesaljenost, pre svega, gradskih sredina i velike gužve u saobraćaju donele su promene u pogledu izbora prevoznog sredstva. Tako da na ulicama srećemo sve veći broj ljudi koji voze skutere.

Razlog za to leži u njihovim malim dimenzijama koje omogućavaju lako manevrisanje čak i u uskim ulicama grada. Istovremeno, štede vreme traženja parkinga, jer za njih nije potreban veliki prostor. Zahvaljujući ovim karakteristikama, zaista, pružaju vozačima uživanje u vožnji, bez stresa i nervoze.

Svakako, ne treba zanemariti ni činjenicu da su skuteri gotovo svima dostupni. Ujedno, i veoma praktični, jer malo troše i imaju niske troškove održavanja.

Nažalost, i pored brojnih prednosti kvarovi i nezgode ni sa njima se ne mogu izbeći. U tim i sličnim situacijama neophodna vam je profesionalna pomoć na putu koja će obaviti šlepanje skutera.

Šlepanje skutera spada u najstarije usluge šlep službi

Karakteristike skutera počele su se razvijati u dizajnu motocikala krajem 19. veka. Naime, kompanija iz Minhena, Hildebrand & Wolfmüller 1894. godine je proizvela prvi skuter. Njihov proizvod imao je prolazni okvir kroz koji je rezervoar za gorivo bio postavljen na donjoj cevi. Dok se paralelni dvocilindrični motor nalazio nisko postavljen na okvir, a cilindri montirani u skladu s okvirom. Kako je skuter bio dostupan za široku kupovinu, već tada se nametalo pitanje: “kako pronaći pouzdanu šlep službu za njegovu vuču”.

Šlepanje skutera

Šest godina kasnije francuska kompanija Auto-Fauteuil predstavila je verziju sa sedištem, koje je karakteristično i danas. Odnosno, položaj vozača na skuteru je sličan kao kod sedanja na stolici, za razliku od skoro ležećeg položaja na motoru.

Najbezbednije šlepanje skutera

Iako ima samo dva točka, šlepanje skutera nije nimalo jednostavno. Naročito kada se radi o havarisanoj ili neispravnoj mašini. Veoma je važno da što pre obavite šlepanje vozila do servisa kako biste izbegli veće probleme u saobraćaju. Upravo zbog toga najbezbednije je da čitav posao prepustite kompaniji za vuču koja ima iskustva u radu sa dvotočkašima.

Imajte u vidu da težina skutera varira – počev od 85 kg kod Baotian modela, pa do 235 kg koliko teži Gilera P800. Da bi ova mala, a ipak moćna vozila, bile transportovana od jedne do druge tačke bez oštećenja neophodno je dobro poznavanje karakteristika različitih vrsta kod svih proizvođača. Osim performansi potrebno je i znanje o svim metodama vuče. Takođe, treba posedovati i adekvatnu opremu za bezbedan utovar, prevoz i istovar.

Koja je najbolja i najpovoljnija šlep služba za skutere?

Šlep služba SP Star Bikemože vam pomoći u šlepanju skutera. Ne samo da se ističe kvalitetom i povoljnošću usluga, već i efikasnošću i brzinom rada. Čitav posao vrši se od strane iskusnog stručnog tima, uz kompletnu dokumentaciju i u skladu sa propisima. To pruža dodatnu sigurnost klijentima.

Šlepanje skutera

Šlep služba u Beogradu, SP Star Bike nije ograničena samo na teritoriju naše prestonice. Već, po pozivu, stiže i do najudaljenijih puteva Srbije, pa i inostranstva. Kako je dostupna 24 sata, 7 dana u nedelji, šlepanje skutera biće obavljeno u rekordnom roku, a cena formirana na osnovu kilometraže, putarine i dodatne opreme koja se koristi pri transportu.

SP Star Bikeje vaš pouzdan partner na putu. Što potvrđuju i brojni zadovoljni klijenti.

Call Now ButtonPOZOVITE ODMAH
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian