Šlepanje auta po lošem vremenu

Šlepanje auta po lošem vremenu

Šlepanje auta po lošem vremenu zahteva posebnu pažnju.

Dolazak jeseni označava početak sumornih dana ispunjenih kišom, maglom, pa i jakim vetrom. Ovakve vremenske prilike otežavaju vožnju. Vidljivost na putevima je drastično smanjena. Zbog čega je potrebno da vozači budu dodatno obazrivi kako bi izbegli nepredvidive situacije.

Iako mnogi smatraju da je sneg najveća prepreka u vožnji, ni kišu ne treba olako shvatati. Klizavi kolovozi tokom kišnih dana, kao i poledica u jutarnjim časovima povećavaju rizik od nezgoda i povreda.

Niske temperature ne prijaju ni motorima. Kao posledica spoljašnjih uticaja ulje se zgušnjava, a hemijske reakcije u akumulatoru postaju usporene i njegov kapacitet slabi. Vozači se suočavaju sa problemom rada i pokretanja svog auta.

Imajući u vidu neprijatnosti koje donose hladni dani ne čudi što su češći pozivi za pomoć na putu u Srbiji. Da biste izbegli dodatne komplikacije SP Star Bike vam otkriva kako najsigurnije da obavite šlep vozila u otežanim uslovima.

Dodatne mere opreza za šlepanje auta po lošem vremenu

Pravilna signalizacija je važna za šlepanje vozila u kvaru, a po lošem vremenu je ključni korak. S obzirom na to da je vidljvost smanjena potrebno je na vreme upozoriti druge učesnike u saobraćaju da vaše vozilo učestvuje u vuči.

Šlepanje auta po lošem vremenu

Bez obzira da li vučete ili je vašem autu potrebna pomoć, na oba vozila moraju biti postavljeni sigurnosni trouglovi. Zatim, na oba vozila treba da budu uključeni migavci. Dok je šlepanje auta po lošem vremenu u toku noći moguće jedino ako su na njemu upaljena zadnja poziciona svetla.

Mere opreza podrazumevaju i nošenje reflektujućih prsluka prilikom napuštanja vozila. Takođe, stručnjaci savetuju da budete i adekvatno odeveni. Odnosno, da imate duboke cipele sa gumenim đonom, jaknu, kapu, pa i rukavice. Vuča može potrajati, a ako vam je hladno onda to može pogoršati stvari. U želji da ubrzate čitav posao možete biti nesmotreni.

Kako se vrši šlepanje pokvarenog automobila po lošem vremenu?

Šlepanje auta po lošem vremenu dozvoljeno je jedino pomoću užeta koje je specijalno dizajnirano da izdrži ekstremne uslove ili pomoću krute veze. Pri čemu treba poštovati propisano rastojanje i brzinu kretanja kako ne bi došlo da oštećenja vozila ili kidanja veze.

Prilikom vuče oba vozila moraju biti u ravnoj poziciji, bez većih manevrisanja. To znači da nije preporučljivo naglo skretanje, ubrzavanje i kočenje, jer može doći do nezgoda. Ovakve manevre treba lagano obaviti kako biste vučenom vozilu nagovestili šta ćete uraditi.

Bezbedno šlepanje auta po lošem vremenu

Šlepanje auta po lošem vremenu je pravi izazov za vozače. Zato se savetuje da čitav posao prepustite profesionalcima.

Šlepanje auta po lošem vremenu

Šlep služba SP Star Bike ima savremenu opremu koja odgovara kako vremenskim, tako i svim uslovima na putu. Stručni tim poseduje znanje i iskustvo za efikasno i brzo šlepanje. Time je zagarantovana sigurnost vašeg vozila.

Ne morate se suočiti sa dodatnim stresom, nervozom, kao i rizikom usled neadekvatnog šlepovanje. Kontaktirajte na vreme šlep službu SP Star Bike.

POZOVITE ODMAH